Reportages en interviews

Deze pagina staat in het teken van enkele reportages en interviews die ik voor Sleutelstad heb gemaakt. Het zijn een aantal highlights uit mijn almaar uitdijende portfolio.

Sleutelstad Avond: nieuwe programmastem

Het komt niet vaak voor, maar soms bevind ik me aan de andere kant van een interview. Ik was maandag 4 november 2013 te gast bij mijn Sleutelstad-collega Marc Wonnink. Om meer lijn te krijgen in de vormgeving waren er nieuwe jingles nodig. En die mocht ik inspreken! Ik hoop dat het mijn eerste stap is naar voice-over of stemacteur. Nu alleen nog een goed voice-over- of stemmenbureau vinden om een demo op te nemen…

Lucinda Pouw over hoe kinderen met autisme hun emoties de baas worden

Een bijzonder onderzoek naar hoe kinderen met autisme omgaan met hun emoties. Lucinda Pouw promoveerde 14 januari 2014 op dit onderwerp aan de Universiteit Leiden. Ze onderzocht hoe kinderen met autisme omgaan met emoties en hoe dat verband houdt met andere psychische of sociale problemen, zoals depressie en agressie. Een interessante uitkomst is dat kinderen met autisme wel degelijk geraakt worden door emoties van anderen, maar ze kunnen minder goed bedenken hoe ze daar mee om moeten gaan of wat ze moeten doen. Het onderzoek geeft volgens Lucinda meer inzicht in waarom kinderen met autisme zich op een bepaalde manier gedragen. Naast dat dit inzicht het kinderen met autisme kan helpen, geeft het ook handvatten om te begrijpen hoe je met kinderen met autisme om kunt gaan.

Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig) belt met Stud071

We – het team van Stud071 – doen ons best om de uitzendingen zo goed mogelijk voor te bereiden. Items en interviews regelen, mensen bellen, op reportage. En soms worden we verrast. Prettig verrast ook. Op maandag 14 november 2013 belde Willie Wartaal met ons, live tijdens de uitzending. Hij belde om de Donorweek onder de aandacht te brengen.  Om te laten zien dat het echt Willie was, de video van het interview.

En natuurlijk ons eigen item:

Student Energy Race

Duurzaamheid, energiebesparing en studenten komen samen in de Student Energy Race, georganiseerd door SLS/DUWO. Twaalf studentenhuizen, waaronder huizen van grote verenigingen Minerva, Augustinus en Quintus, gaan met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk energie te besparen. Quaestor Ruben Krantz van LSV Minerva was te gast bij Stud071 om uitleg te geven over de wedstrijd.

Leidse Schans: eerste paal geslagen

Een reportage voor Nieuws071. Ik sprak met wethouder Pieter van Woensel, Hans Meurs van VORM Ontwikkeling en Hans Boender van Ballast Nedam over het slaan van de eerste paal van studentencampus de Leidse Schans.

Stukafest: promo

Naarmate je langer nieuws maakt krijg je op een gegeven moment een kort lijntje met enkele terugkerende gasten, als het gaat om wederzijds belang. Wij zoeken namelijk naar nieuws, anderen zoeken een manier om hun nieuws onder de aandacht te brengen. Een en een is twee, heel erg logisch dus. Zoals in het geval van Julius Terpstra, wethouder Van Woensel en de EL CID Commissie. Het schaamteloos pluggen kent voorlopig een hoogtepunt bij Stukafest.  Na afloop van het grootsche studentenkamerfestival voelde ik me niet te beroerd om een promo te doen voor een nieuw bestuur.