De Avond van Sleutelstad

Avond van SleutelstadNaast Stud071 en Nieuws071 presenteer ik ook de Avond van Sleutelstad, van 21.00u tot 23.00u.

De donderdag is mijn vaste stek. Naast de uitgaansagenda kijk ik met de Throwback Thursday terug in het verleden. Een kleine, maar vermakelijke geschiedenisles! Daarnaast draai ik door luisteraars aangevraagde liedjes. Ook val ik zo nu en dan in voor collega’s op andere doordeweekse avonden.

Het leuke van de Avond vind ik dat ik er op een andere manier radio kan maken dan bij Stud071 of Nieuws071. Zo leer ik meerdere kanten van het presenteren op de radio kennen en kan ik door nieuwe inzichten mezelf blijven verbeteren als radiomaker. Zeker als ik een keer een andere Avond mag overnemen.

Stukjes uit de Avond

Via Facebook vraag ik geregeld om inspiratie voor verzoeknummers. Zo ook voor de Drie Na Tien – drie liedjes die door een thema verbonden zijn. Natuurlijk sta ik ook open voor suggesties van luisteraars.

Het is altijd een uitdaging om een plaat zo leuk mogelijk aan te kondigen. De ene keer lukt dat wel, de andere keer lukt dat niet. En soms ontstaat er ineens iets heel moois. Op 22 mei 2014 had ik mijn oud-studiegenootje Elisanne te gast als co-host / sidechick. Het is meteen ook een van de tofste Avonden die ik heb gedraaid. Ondanks dat het Elisanne’s debuut op de radio was, hadden we snel een goede samenwerking. De aankondiging van Lionel Richie’s ‘Say you, say me’ is daar hét voorbeeld van.

Ook uit de uitzending van 22 mei: als je programmavormgeving niet is voorbereid op de komst van een duopresentator, ben je veroordeeld tot het live inspreken van jingles. Waarvan akte!

Bij de Avond staat de muziek centraal. Het is dan ook heel logisch dat ik inga op bijvoorbeeld het Songfestival.

Op een van de Avonden die ik over nam, had ik een interview met Engelandvaarder Eva Bartlema.